Kurye Nasıl Çalışıyor?

Hiç uluslararası kurye şirketlerinin nasıl çalıştığını hiç merak ettiniz mi?

Cevap, onları çok kullanmadıkça, muhtemelen "Hayır".

Nakliye, çoğumuzun kesinlikle ihtiyacımız olup olmadığını öğrenmek için zaman alacağımız konulardan biridir. İlk kez bir kurye kullanmayı düşündüğünüzde, kurye endüstrisi ve genel olarak nakliye ile ilgili bazı temel bilgileri bilmeniz gerekir. Ne de olsa, nakliye veya kuryeler hakkında hiçbir şey bilmiyorsanız, hangi dağıtım hizmetinin kullanılacağına karar vermede nasıl emin olabilirsiniz? Parselinizin yurt dışına nasıl taşındığına dair temel bir anlayış bile, dünyanın diğer tarafına hızlı bir teslimat yapmanız gerektiğinde daha bilinçli bir seçim yapmanıza yardımcı olabilir.

İşte, uluslararası kurye şirketlerinin karmaşık bir görevi nasıl yerine getirdiklerini tam olarak görmek çok kolay. http://www.istanbulkuryem.com/ bu konuda yardımcı olmaktadır.

Denizaşırı bir parsel göndermeniz gerekiyorsa, onu göndermek için bir kurye göndermeniz gerekir. Bir sonraki adım, kuryenizi seçtikten sonra size yardımcı olacak basit bir süreçtir:

1. Parselinizi ölçün: Herhangi bir kuryeden doğru bir fiyat elde etmek için nakliye için paketlendikten sonra parselinizi ölçmeniz gerekecektir. Parselinizi santimetre cinsinden ölçtüğünüzden emin olun çünkü bu, çoğu kuryenin kullanacağı ölçü birimidir. Birden fazla parseliniz varsa, her bir parselinizi ölçmeniz gerekecektir.
2. Parselinizi tartın: Ayrıca, çoğu kuryenin nakliye masraflarını parselin ağırlığı üzerine dayandırdığı için, nakliye için ambalajlandıktan sonra parselinizi de tartmanız gerekecektir. Parselinizi kilogram cinsinden tartın, çünkü bu, çoğu kurye kullanımının ölçü birimidir. Gönderilecek birden fazla paketiniz varsa, her bir parseli tartmanız gerekir.
3. Tahsilat adresini ve teslimat adresini not edin. Paketinizi çevrimiçi olarak ayırdığınız zaman için bunlara ihtiyacınız olacak.
4. Kuryenin web sitesine gidin ve teklif işlevini / sayfasını bulun.
5. Toplama ve teslimat posta kodlarını alıntı işlevine girin, gerektiği şekilde koleksiyonu veya hedef ülkeyi değiştirdiğinizden emin olun.
6. Parselinizin boyutunu ve ağırlığını, teklif işlevlerine ve gönderdiğiniz parsellerin sayısına girin. Birden fazla parsel gönderiyorsanız, her paketin ağırlığını ve boyutunu buna göre girmeniz gerekecektir.
7. Çeşitli teslimat hizmeti seçenekleriyle bir kez sunulduktan sonra, ihtiyaç ve bütçenize en uygun hizmeti seçebilir, ardından koleksiyona rezervasyon yapmaya devam edebilirsiniz.
8. Online koleksiyona rezervasyon yaparken, kuryeler talimatlarını takip et ve paketlerin büyüklüğünü ve miktarını, paketini ve teslimat adresini gir, ve sağladığından emin ol. yol boyunca mümkün olduğunca bilgi.
9. Son fakat en az değil; etiketlerinizi ve gerekli gümrük evraklarınızı yazdırın ve koleksiyonunuzu bekliyor olun.

Paketiniz toplandıktan sonra, yerel bir soruşturma merkezine taşınmadan önce o günkü diğer koleksiyonlarla birleştirildiği yerel bir depoya götürülecektir. Sorgulama göbeğinde, aynı sevkiyat, bir sonraki noktaya taşınmadan önce, uluslararası sevkiyatlardan ayrılan iç nakliye ile tekrarlanır; AB dışına gidecek parseller için bu, Avrupa sıralama merkezi olacaktır.

Avrupa sıralama merkezine ulaşan parseller, her biri dünyanın farklı ülkelerine yönelen çeşitli gruplara ayrılıyor. Şimdiye kadar bir model görüyorsunuz ve hedef ülkedeki içe aktarma merkezinin daha sonra bu gönderileri yerel bir dağıtım deposuna iletilmek üzere daha küçük gruplara ayırdığını öğrenmekten şaşıracaksınız.

Yerel teslimat deposunda, bu işlem, nihai teslimat için parseller belirli bir sürücüye atanmadan önce bir kez daha tekrarlanır. İstanbul kurye konusunda her türlü işlem yapılır.

Modern teslimat ağları, sabit bir akış ve parsellerin çıkış noktalarının sürekli olarak hedeflenen yerlere doğru ilerlemesine yol açan 24 saatlik operasyonlardır. Çok fazla yükleme ve boşaltma var ve bu her aşamada hasarların meydana gelebileceği yer. Bu yüzden her aşamada parselinizi izleyebilecek ve bir şeyler yanlış giderse tepki gösterecek bir kurye seçmeniz, göndermeniz gerektiğinde size büyük bir hayal kırıklığı yaşatabilir. Bu ve güçlü ambalaj elbette!

Yorumlar

Popüler Yayınlar